2015. augusztus 7., péntek

Véleményem a migránsokról

Ezzel a témával kapcsolatosan olvastam egy bejegyzést CATHREEN MISERY-től, a blogján. Zömében egyet is értettem vele, viszont azt gondolom, hogy minden éremnek két oldala van. Nem vagyok rasszista, van néger, roma, sőt még indiai barátom is, akiket ugyanolyan egyenértékű embernek tekintek, mint a fehér polgártársaimat. A szüleim is ebben a ,,liberális" szellemben neveltek, és próbálok minden vallású, bőrszínű és kultúrájú ember felé nyitottságot mutatni, akiknek a jelleme és a hozzáállása is olyan! A politikától teljesen függetlennek mondhatom magam, a 16 évemmel, anyáék sem szavaznak, és nálunk ez egyáltalán nem téma a családban, csakhogy így előre tisztázzam a helyzetet. :)

Rettentő mértékig sajnálom a menekülteket, és meg is értem a helyzetüket. Egyes érveket pedig szintén olyan abszurdnak tartok, mint ti. Azonban valahol belátom, hogy a magyar kultúrának, társadalomnak semmi szüksége nincsen rájuk, mi semmi hasznunkat nem leljük abból, hogy ők ide érkeznek. Elvégre gondoljunk bele, hogy hányszor halljuk: ,,Ez Magyarország...!" És ezt a kifejezést csöppet sem jó értelemben használjuk. Arra utal, hogy ma, ebben a pici országban, egyáltalán nem rózsás a helyzet. Amíg munkahelyhiány, pénzhiány és számos egyéb gond van, addig szerintem magunkon kéne segíteni. Lássuk be, hogy Magyarország nem képes arra, hogy egy több százezres, vagy éppen milliós tömeget ellásson. De természetesen olyanokról beszélünk, akik nem beszélnek semmilyen nyelvet, szakképzettségük sincs, ráadásul a legtöbbjük még a nyolc általános sem végezte el. Ezek után tartsuk el őket a segélyből, meg az adónkból? No, de mire föl? Nem egyszer fordult elő, hogy a megérkezett migránsok közül páran, (nem azt mondom, hogy mindenki, és nem általánosítok) megerőszakoltak fiatal nőket/lányokat. Kérdem én - Milyen mentalitású ember az olyan, aki eljön egy másik országba, elvárja, hogy befogadják, közben viszont meggyalázza az ott élő lakosokat? - Szerintem ez abnormális, és felfoghatatlan dolog. A menekült tábor meg a másik... Létrehoznak belőle többet is, szintén az állam pénzén, ahol ezek az emberek mosakodhatnak, alhatnak, ehetnek, stb. De ez mégis mennyit szív el a költségkeretből!? Rengeteg-rengeteg pénzt, amit szerintem tudnánk másra is költeni.

De oké! Legyünk elfogadóak, fogadjuk be a menekülteket! Ez sem maradna azonban következetlenül (szerintem!) Nézzük meg a magyar-roma(cigány) kapcsolatot: Ők több száz éve itt élnek velünk együtt, de még mindig nem sikerült beolvadniuk, mi sem tudtuk elfogadni őket. A mai napig megy a ,,háborúzás," megkéselik, agyonverik egymást az emberek. Kell még több kultúra ide? A magyar alapjában véve nem egy befogadó társadalom, sajnos nagyon sok a rasszista. Valószínűleg elkezdenének ide özönleni a többi kultúra, elnyomottjai is, például a kínaiak, ahol szintén nagy a szegénység. Nagy esély lenne, egy vallás, és kultúraháború kitörésére. Alkalmatlanok vagyunk a békés együttélésre.
 Mellesleg a vírusokat is számításba kell venni, mert bár nem az ebola és a hastífusz a legfenyegetőbb, de az ott élő emberek/gyerekek nem kapnak védőoltásokat, a betegségek mutálódnak, esetleg olyan válfajok jönnek létre, amiktől már bennünket sem véd meg az oltás. Ma például 53 embert szállítottak kórházba, ebből kettőt kiengedtek, de a többiekről még mindig nem tudják, hogy milyen betegség hordozói. Nem ismerik az orvosok! Erre az egészségügy sincs felkészülve. A tízmilliós Magyarországot még kiszolgálja (csak-csak), na de ha még jönnek pár millióan? Akkor majd nem lesz kórházi ellátás, vagy mi? Ráadásul az előbb említett bejegyzésben, abszurd, és nagyon is jól ismert vírusokról írt a szerző, ám én most nem ilyen jellegűekre gondolok, hanem olyanokra, amikről talán még nem is hallottunk!  Arról viszont, amit nem ismerünk, nem sokat tudunk nyilatkozni. Mert előfordulhat, hogy azoknak mások a tünetei, (akár nincsenek is) vagy pedig hosszabb a lappangási idejük.

Több kis faluban az út szélére mentek elvégezni a dolgukat, ahol ennek következtében már kupacokban áll az ürülék. Az ott élő lakosok olyan elviselhetetlen bűzről számoltak be, ami nem embernek való, ráadásul ebben a jó kis negyven fokban még aszalódik is a napon... Igazán fincsi lehet. :D

Aztán még egy történet, csakhogy azért elmondjam, hogy nem minden menekült cuki, és kedves:

Apukámnak kamionos vállalkozása van, építőiparban dolgozik, és ismer más cégvezetőket is. Az egyik ilyen kollégája(?) arról mesélt neki, hogy az egyik sofőrje vitte a szállítmányt a rakománnyal, amikor tizenkét migráns bemászott a raktérbe, vagy valami profi szerkezettel fellógatták magukat a kocsi oldalára(?)?  Na mindegy, nem emlékszem a sztori minden részletére, ami lényeg, az az, hogy nem vette észre ezeket a potyautasokat. A határnál viszont megbukott a kamion az átvilágításon. A sofőrtől elvették a kocsit, a rakományt, többé nem szállíthat Angliába, és több ezer dollárra megbüntették embercsempészés miatt. Amiről persze nem tudott. De ha tudott is volna, mit tehetett volna? Most képzeljétek magatokat a helyébe: Ott van egy szerencsétlen kamionsofőr, egyedül, erre egy tizenkét fős migráns csoport csak úgy beszáll a pótkocsiba. Kiszállni sem merne, nemhogy még elküldje őket...

Összességében azt tudom mondani, hogy szerintem helytelen döntés befogadni ezeket az embereket, bármennyire is sajnáljuk őket, és tényleg nyomorúságos a sorsuk. Mert például az anyákat, akik a gyerekeikkel jönnek, a szebb jövő reményében, őket én is beengedném, csak az a baj, hogy ez nem így működik. Ha egy valakit beengedsz, akkor a többit is be kell! Nekünk viszont nincs erre kapacitásunk. Nem készültünk fel egy ilyen helyzetre.

Lehet, hogy nagyon kirekesztőnek találtok majd, vagy meg lesz innentől rólam a véleményetek, viszont nekem ez a véleményem, és nem tudok tőle elvonatkoztatni. Azt gondolom, hogy nem írtam túl nagy sületlenségeket, és hátha azért lesz valaki, aki egyetért velem. Mert tényleg nem kirekesztésből, vagy rasszizmusból írok ilyet, hanem meggyőződésből. Hiszem, hogy mindenkinek jobb így! Egy ennyire másképp szocializálódott, más vallású és kultúrájú népcsoport egyszerűen képtelen beilleszkedni és alkalmazkodni az európai viszonylatokhoz!

2 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. Érdekes volt olvasni és meglepő is volt, hogy az én írásom hatására fejtetted ki a véleményed. :D
    Nem köteleztem senkit sem arra, hogy megtegye, illetve ahogy írtam egy ismerösöm kommentére válaszoltam, hirtelen felindulásból.
    Nos, szerintem biztos sokan vannak ugyan azon a véleményen, amin te is. Részben meg is tudom érteni, ha belegondolok, az osztrákok sem szeretik a bevándorlókat (köztük a magyarokat sem!) de elviselik. Bécs, lassan Európa legvegyesebb fővárosa lesz, London után. Biztos megoldják ők is valahogy, hisz még kisebb országról van szó, mint a miénk.
    Illetve sajnos, ahogy ebben is, úgy műs, nagyon sok próblémában is, nem mi döntünk. Elméletileg számit minden polgár szava, minden szavazat és akarat. De, persze az egyenlőség nem müködik mindenhol, hiába a nagy fejlett társadalom.
    Sok problémát azért sem az országhatáron belül, hanem kivül is kéne meoldani, mert gyermekeink és unokáink jövője a mostani emberektől függ. Ha márért nem is, azért tenni kell a lehető legtöbb probléma megoldásáért, hogy jobb jövőt teremtsünk az utókornak. Kár, hogy nagyon sok honfitárs (is) lemondott a magyarságról, mint ország, haza, egység.
    És meg kell sugnom, sok más országhoz képest, mi lepkefingnyi embert fogadtunk be, + a legtöbb tovább áll. Csak a Törököknél több milliós a lészám. Ha ennyire nem akarná senki, hogy jöjjenek, miért nem tesznek azért, hogy az emlitett ország biztonságos, életszinvonalban megfelelő legyen? Megvallom, ha kell erőszakkal is beleavatkoznék.
    A Kinaiak meg, köztudott, hogy szülés szabályozást vezettek be, aki több gyereket akar, alapból remek érv, hogy elhagyja az otthonát....

    Érdekes volt olvasni a cikked. :) A kamionos esetről is rengeteg hallani, én azt nem szeretem, mikor bevándorlókat állitják be, mindenféle gonosz és gyilkos lényeknek, mikor a szomszéd magyar is megölni a honfitársát. Meg hát, eröszakra én is erőszakkal lépnék fel. Ha tudnám, hogy az "otthonom"ban megölnének, akkor miért törödjek azzal, hogy miként jutok el a célállomásra? Én is kockáztatnék, nem zavarna ha más, miattam büntetésben részesül. Ha ezzel is elkerülném azt, hogy harcolnom kelljen, ne éhezzek és ne öljenek meg....
    Arról nem is beszélve, hogy mennyi ilyen menekült veszett oda tengerekbe, vagy egyszerűen eltüntek. Mert ki vannak téve az embercsempész kénye kedve szerint. AKinek meg nincs pénze, ráadásul nem is megy sehova....
    Mindegy is, ez (is) egy olyan téma amiről éveket tudnék beszélni. :D

    VálaszTörlés